Obožujem maske za obraz!

Tudi ti?

Potem je ta blog napisan zate. 🙂 Tokrat sem pripravila recept za masko za obraz za nečisto kožo. Ker sem se sama pred leti srečevala s hudimi aknami in mozolji, resnično vem, kako izgleda nečista koža in kakšno nego potrebuje.

Preden nadaljujem moram omeniti, da ta maska ni primerna za zelo občutljivo kožo, namreč zelena glina je zelo intenzivna in se specialno priporoča za nego mastne in nečiste kože.

Zelena glina ima izredno moč absorbiranja strupov iz kože, zato se uporablja v maskah za obraz in telo, čiščenje obraza in za piling učinek. Spodbuja krvni obtok in učinkovito odstranjuje odvečni sebum.

Glina deluje kot goba (je izredno hidrofilna), zaradi svojih posebnih fizikalno-kemijskih lastnosti je sposobna razlikovati med tem kaj je za telo oz. živi organizem dobro (zdravo) in kaj slabo, zato absorbira le tiste snovi, ki jih je potrebno odstraniti.

Najbolj razširjen način uporabe gline so glinene maske, ki so namenjene intenzivnemu čiščenju, razstrupljanju in obnavljanju kože.

Redna uporaba glinenih mask prinaša veliko pozitivnih učinkov - najpomembnejša sta seveda čiščenje in raztrupljanje kože, nezanemarljiv pa je tudi piling učinek in spodbujena cirkulacija.

Glina je odličen razstrupljevalec, nase veže odvečne maščobe in toksine, kožo in telo pomirja ter blagodejno vpliva na splošno počutje.

Glavna sestavina je torej zelena glina.

Za večjo čistilno moč, sem za dodatek k maski izbrala hidrolat rožmarina kt. verbenon, eterično olje čajevca in za vlaženje - glicerin (v kolikor redno spremljaš moje blog zapise, potem že veš, da je povsod). 🙂 Samostojno glina ni možna za uporabo v obliki maske zato je nujni dodatek tekočina, v mojem primeru je to hidrolat.

Za izdelavo čistilne maske potrebuješ: glicerin, zeleno glino, eterično olje čajevca in hidrolat rožmarina kt. verbenon.

4 razlogi zakaj uporabiti hidrolat rožmarina:

Zakaj hidrolat rožmarina?

✔️ Deluje adstringentno in regulira proizvodnjo sebuma.

✔️ Čisti kožo in pore.

✔️ Deluje kot antioksidant in obnavlja kožo.

✔️ Za čiščenje in toniziranje mešane, problematične ter zrele kože.

 

Ta maska za obraz vsebuje tudi eterično olje čajevca. Čajevec ima specifičen vonj (v aromaterapiji mu pravimo "kliničen"), a je pri negi nečiste kože nepogrešljiv.

Lastnosti eteričnega olja čajevca (lat. Melaleuca alternifolia):

 • močno protiinfekcijsko,
 • močno protibakterijsko s širokim spektrom (gram pozitivne in gram negativne bakterije),
 • močno protivirusno,
 • protiglivno delovanje,
 • imunomodulator,
 • mukolitik,
 • insekticid
 • analgetik.

RECEPT: ČISTILNA MASKA ZA OBRAZ ZA NEČISTO KOŽO

Pripomočki:

 • kozmetična tehtnica (če je nimaš jo dobiš tukaj)
 • 2 plastični ali leseni posodi
 • plastična ali lesena lopatica
 • alkohol za razkuževanje
 • posodico za shranjevanje (opcijsko)

Maska za obraz, 20 g

8 g zelene gline
8,5 g hidrolata rožmarina kt. verbenon
3,4 g rastlinskega glicerina
0,1g eteričnega olja čajevca

Priprava:

 1. V eni posodi najprej stehtajte in skupaj zmešajte hidrolat in glicerin (glicerin je topen v vodi).
 2. V drugi posodi stehtajte glino.
 3. Pričnite s počasnim prilivanjem hidrolata v posodo z glino in mešajte toliko časa, da dobite gosto pasto (glina nabrekne).
 4. Dodajte še eterično olje in shranite v razkuženo posodico.

Uporaba:

Masko je potrebno uporabiti TAKOJ, namreč ne vsebuje konzervansa. Masko nanesemo na dobro očiščen obraz s prsti, še bolje s kozmetičnim čopičem za nanos maske. Masko pustimo delovati 15 minut, nato spremo z obilico mlačne vode (ne vroče, ne mrzle - amapk mlačne). Nato nanesemo tonik in vlažilno kremo.

Če bi si vlažilno kremo rada izdelal sama, te krasen recept čaka na tej povezavi.

NAKUPOVALNI SEZNAM

-33%

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja