Tokrat sem pripravila res krasen lip gloss, ki ne samo da je okusen, ampak je tudi izredno negovalen. Pozimi imam zaradi suhega in mrzlega zraka zelo izsušene in popokane ustnice, zato je res pomembno, da posebno nego namenim tudi ustnicam in nanje nanšam le naravno in negovalno kozmetiko.

Ker mi je balzama za ustnice ravno zamanjkalo, že dlje časa pa me je mikala priprava nove recepture za lip gloss, je včeraj nastala nova formula "After Eight". Če si ljubiteljica mete, potem ta lip gloss moraš pripraviti, navdušil te bo!

Želela sem, da ima gloss vlažilno funkcijo, zato sem poleg klasičnih sestavin kot so voski in masla, vključila tudi 4% glicerina. Pri tem je pomembno vedeti, da rastlinski glicerin vsebuje vodo, zato izdelek potrebuje konzerviranje (če bi želela izdelati gloss brez glicerina, potem lahko konzerviranje izpustiš in vključiš samo vosek in maščobo). Glicerin je gost, brezbarven sirup brez vonja, ki nastane kot stranski produkt pri reakciji umiljenja živalskih in rastlinskih maščob. Proizvodnja glicerina se je v sodobni industriji omejila na pridobivanje rastlinskega glicerina s hidrolizo palminega in kokosovega olja.

V kozmetični industriji se glicerin lahko uporablja kot topilo za druge učinkovine ali kot hidratantno in mehčalno sredstvo.

Nase veže do 20 % vode (glede na svojo težo), zato je odličen dodatek v mazilih za ustnice, poleg tega ima še prijetno sladek okus!

Če v posameznem kozmetičnem izdelku glicerina dodamo preveč, ta lahko pusti lepljiv občutek - vendar ker so glossi že sami po sebi bolj lepljivi, sem se odločila, da ga v ta gloss dodam več kot običajno.
Za maščobo sem izbrala naslednja olja:

Poudarek v domačih lip glossih je predvsem na OLJU RICINUSA.

Zakaj?
To olje je odlično za nego ustnic, zlasti za zdravljenje razpokanih (pospešuje celjenje kožnih poškodb). Na ustnicah se dolgo zadrži, počasi prodira v kožo in zagotavlja intenzivno vlaženje ustnic in sijoč videz. Prav tako je to olje zelo gosto in samo po sebi precej lepljivo.

Vsekakor ne gre v tej recepturi zanemariti vitamina E, namreč to je ena mojih najljubših sestavin in jo vedno uporabim.
P.S. Če si redna bralka mojega bloga in moje delo rada podpreš z nakupom v spletni trgovini, potem ne spreglej, da je vitamin E sedaj na voljo v 100ml embalaži po ugodenejši ceni. Hvala 💗

Za obarvanje glosa sem uporabila baker miko. Všeč mi je je bronz odtenek, ki ga rada nosim v zmiskih dnevih. Za miko je značilno, da ima v izdelku intenzivno barvo, vendar brez skrbi, ob samem nanosu na ustnice se le lepo posveti (ne bo kričeče rjave brave).

lip gloss after eight_beebeautywithmaja

Moj domači lip gloss s poprovo meto in baker miko.

Kako doseči okus brezčasne čokolade After Eight?
Za to bo poskrbelo eterično olje poprove mete, ki je naravnost božansko! In tako dobrega okusa je! Meta ima hladilni učninek, zato z njo ne pretiravamo. V kolikor ti poprova meta ne odgovorja, jo v tej recepturi lahko nadomestiš npr. z eteričnim oljem mandarine.

Zdaj pa k recepturi.

Čas priprave: 15 min
Zahtevnost: nizka

RECEPT 40 g, Lip Gloss "After Eight"

16,4 g olja ricinusa
9 g olja jojobe
5 g kokosovega olja
4 g čebeljega voska
4 g rastlinskega glicerina
1,4 g vitamina E
0,2 g Cosgarda
noževa konica baker mike
10 kapljic eteričnega olja poprove mete

Vse sestavine so na voljo na tej povezavi, ali pa klikni na posamezno sestavino v recepturi.

lip gloss after eight meta_beebeautywithmaja

Poprova meta za After Eight okus!

SESTAVINE

Navodila za pripravo:

Preden pričnemo s samo izdelavo, zagotovimo čistočo in poskrbimo za higieno. Z alkoholom razkužimo delovno površino, vse pripomočke, embalažo in roke. Priporočam, da pri izdelavi uporabljate rokavice.

Izdelava samega glossa je precej enostavna. V kozmetični grelnik natehtamo maščobe in vosek ter počakamo, da se vse skupaj stopi. Odstavimo, mešamo in maso rahlo ohladimo. Nato dodamo vitamin E in glicerin ter oboje dobro vmeščamo v zmes. Nato dodamo še konzervans in miko ter ponovno dobro premešamo. Na koncu še vmešamo eterično olje poprove mete in shranimo v lip gloss embalažo (lahko v tubico ali gloss embalažo s črnim pokrovčkom).

Rok uporabe: Izdelek je uporaben 3 mesece od datuma izdelave.

Za lažjo izdelavo domačih kozmetičnih izdelkov toplo priporočam nakup kozmetičnega grelnika, tehtnice in kozmetične posode. Vse pripomoče boste lahko uporabiš pri prav vseh receptih, ki so na mojem blogu.

Ti je bil zapis všeč? Deli ga s svojimi prijatelji, morda jim pride receptura prav.

Pozdravček do naslednjič,
Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja