Ker je moja koža ob nohtih zelo suha in razpokana, sem se lotila iskanja formule, ki bo pozdravila in negovala noht in obnohtno kožico. Kljub temu, da sem poskušala stanje izboljšati z mazili in rednim mazanjem s kremo za roke, to ni pomagalo.

V spodnjem receptu boste našli krasno recepturo, ki je meni osebno resnično pomagala. Po enotedenskem rednem mazanju se je stanje vidno izboljšalo. Recept je skrbno načrtovan, izbirala sem sestavine, ki dejansko imajo smisel pri regeneraciji in negi kože.

V kolikor ste že kupovali olja za nego obnohtne kožice potem veste, da so ta olja precej suha. Prav s tem namenom sem za bazo izbrala frakcionirano kokosovo olje - je prozorno, suho olje, brez dodanih kemikalij ali topil in ga lahko uporabimo za izdelavo različnih kozmetičnih in aromaterapevtskih pripravkov. Olje je zelo stabilno in ima zelo dolg rok trajanja, pogosto je deklarirano kot olje z neomejenim rokom trajanja. Pogosto je tretirano kot najboljše osnovno olje pri aromaterapijah in masažah, saj odlično redči eterična olja. Zaradi njegove čistosti – je namreč brez vonja in barve – lahko vsi dodatki, predvsem pa eterična olja pridejo do izraza.

Za dodatno nego same obnohtne kožice sta dodana še olje avokada in olje jagodnih semen. Jagodno olje v recepturi ni samo pika i, vendar opravlja svojo funkcijo. Bogato je z esencialnimi maščobnimi kislinami, antioksidanti in vitamini ter se hitro vpije v kožo. Pogosto se ga uporablja v anti-age izdelkih in preparatih za zdravljenje suhe, razpokane in poškodovane kože, zato bo v tej recepturi prišel še kako prav.

Poseben pomen v receptu pa ima SKVALAN. Zakaj sem ga vključila kar v 10% koncentraciji?

Dobra lastnost skvalana je, da je topen v maščobah, zato ga enostavno lahko vključimo v vse kozmetične preparate, ki bazirajo na maščobah.

Zanj je značilno, da se hitro vpije v kožo in na njej pusti svilnat občutek. Kožo učinkovito mehča, izboljšuje njeno strukturo, preprečuje njeno dehidracijo, hkrati pa popravlja porušeno funkcijo lipidne bariere. Dodajamo ga masažnim oljem in vsem kozmetičnim izdelkom, ki so namenjeni vlaženju oz. hidraciji.

Torej, v olju za nego obnohtne kožice ima funkcijo mehčanja in vlaženja, prav tako pa se lepo vpija in kožico pušča mehko.

olje za nego obnohtne kožice

Kot aromaterapevtka se vedno posvetim precizni izbiri eteričnih olj, in tudi tokrat nisem naredila izjeme. Za nego v tem olju nisem izbrala nekaj kar "samo diši", vendar olja, ki bodo služila s svojo kemijsko strukturo in funkcionalnostjo. Izbrala sem naslednja eterična olja:

Smilj slovi po svojem regenerativnem delovanju, rožmarin kemotipa verbenon, ki poleg tega da zares lepo diši (ima bolj blag in nežen vonj za razliko od rožmarina kemotipa cineol) je izredno učinkovit za nego suhe kože, sladka pomaranča pa ima prav tako regenerativni učinek in blagodejno vpliva na suho kožo.

Sedaj pa k receptu.

Vse sestavine vedno tehtam in ničesar ne prepuščam naključju zaradi dveh razlogov: koncentracija eteričnih olj vedno ustreza najvišjim dovoljenim odmerkom in matematično formula vedo dobi pozitivno oceno. 🙂 Malo za šalo, malo za res - svetujem vam, da si omislite kozmetično tehtnico in postanete pri formuliranju samostojni in samozavestni, in obljubim vam - vse bo postalo lažje! Nič več spraševanja "koliko kapljic", izračun bo vedno pravilen.

Recept 30 G

Frakcionirano kokosovo olje 13g
Olje avokada 6,5 g
Olje jagodnih semen 6,5 g
Skvalan 3 g
Vitamin E 0,7 g
Eterična olja 0,3 g (skupna teža smilj, rožmarin, sladka pomaranča)

Priprava: razkužite delovno površino, stekleničko s kapalko, pripomočke in roke. V inox kozmetični posodi ali stekleni čaši natehtajte olja, skvalan in vitamin E. Premešajte. Natehtajte eterična olja, premešajte in olje prelijte v razkuženo embalažo. Etiketirajte.

Zaradi enostavne aplikacije vam svetujem, da olje shranite v stekleničko s kapalko.

Uporaba: 1-2x dnevno na čiste roke. Olje nežno vtrite v obnohtno kožico (sama to prakticiram zjutraj ob pitju kave in zvečer pred spanjem).
Rok uporabe: 6 mesecev

Olje za nego obnohtne kožice

 

Tako, zdaj pa na delo.

Sporočite kako vam bo olje uspelo in še bolj pomembno - kakšni bodo rezultati.

V kolikor menite, da bi ta recptura prišla prav tudi vašim prijateljem, delite jo, morda jim pride prav.

Aroma pozdrav,
Maja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja