DELAVNICE V ŽIVO na Ljudski univerzi kranj

Letošnje leto bo tematske delavnice naravne kozmetike in aromaterapije potekale tudi na Ljudski univerzi v Kranju (LUK).

Delavnice v živo potekajo samo enkrat letno, zato lepo vabljeni da se spoznamo in ustvarjamo skupaj. Vašo prijavo, vključno s plačilom bodo zabeležili na LUK.

Izvedba delavnic poteka v skladu z navodili NIJZ. Upoštavani so vsi varnostni ukrepi, delavnice potekajo v manjših skupinah.

PRIJAVE:
📞04 280 48 16 ali
💌renata.dobnikar@luniverza.si

Delavnice vodi: Maja Vodan, aromaterapevtka in svetovalka za naravno kozmetiko

URNIK DELAVNIC

Priprava rastlinskih izvlečkov in izdelava mazil

Termin: Četrtek 17.9.2020
od 17h - 20h

Prijavi se tukaj

Naravni šamponi in balzami za lase

Termin: Četrtek 8.10.2020
od 17h - 20h

Prijavi se tukaj

Naravne kreme za obraz (emulzije)

Termin: Četrtek 22.10.2020
od 17h - 20h

Prijavi se tukaj

Z aromaterapijo nad gripo in prehlad (izdelava pripravkov za otroke in odrasle)

Termin: Četrtek 5.11.2020
od 17h - 20h

Prijavi se tukaj

Kaj o delavnicah pravijo drugi?

Z izdelavo kozmetike sem se prvič srečala pri Maji. Imela sem probleme s kožo. Zelo težko sem dobila kremo, ki bi jo moja koža sprejela. Prijateljica Vanja mi je svetovala, naj obiščem Majino delavnico izdelave naravne kozmetike. Delavnica je potekala v majhni skupini. Navdušila me je njena srčnost, strokovnost in resnična prijaznost. Maja nam je izdelavo kozmetike predstavila igrivo in z velikim navdušenjem. Prve izdelke smo naredili pod njenim budnim očesom. Od prve delavnice naprej sama izdelujem kremo. Koža se je popolnoma obnovila in ni sledu o preteklih težavah. Njene delavnice in kreme z veseljem priporočam vsem generacijam, predvsem pa mladim, da spoznajo naravno kozmetiko, ki je neprecenljiva za zdravje.

Fani Mavrič

Udeležila sem se treh delavnic in bila izjemno zadovoljna z informacijami, ki sem jih prejela. Poleg tega, da smo na delavnicah izdelovale naravno kozmetiko (od kreme, dezodoranta, pilinga in moussa), smo imele priložnost spoznati veliko različnih olj, hidrolatov in eteričnih olj in njihovo uporabnost, zato je bila odločitev o nakupu sestavin za izdelavo domače kozmetike še toliko lažja. Maja je pripravljena vsak trenutek dneva pomagati in svetovati o uporabnosti sestavin. Glede na to, da sem sama morala zamenjati kar nekaj olj, da sem našla pravega za svojo kožo, mi je Maja tekom procesa pomagala z informacijami kaj bi lahko spremenila in kako je najbolje določene sestavine kombinirati. Zato priporočam obisk delavnice, saj se je bom sama sigurno še udeležila.

Vanja Bitenc

Priznam, da sem se za prvo Majino delavnico izdelave naravne kozmetike odločila prvenstveno iz radovednosti. Že od nekdaj me zanima vse "naravno", toda nisem verjela, da je iz 100% naravnih sestavin mogoče izdelati čisto pravo kozmetiko, in to celo doma, brez dragih pripomočkov. Maja me je prepričala v trenutku. Njeno znanje, prijaznost, razigranost in navdušenost nad tem, kar počne, so razlog, zakaj se k njej in njenim delavnicam vedno znova vračam. Zdaj znam izdelati že piling, balzam, kremice, parfum, tonik itd., s katerimi razveseljujem sebe in svoje prijateljice (tudi prijatelje ;)) Maji bom vedno hvaležna, da me je vpeljala v svet aromaterapije in naravne kozmetike. Ne le, da se učinki naravnih sestavin poznajo na koži (o rdečici in suhi koži ni več sledu) in praktično sploh več ne kupujem dragih krem, ugotovila sem tudi, da me izdelava kremic zelo sprošča. In nisem edina. Toplo priporočam!

Nika Bosnič

Lepo je ustvarjati naravno kozmetiko, delati z eteričnimi olji in se preprosto prestaviti v popolnoma drugo dimenzijo!

Z vami delim nekaj čudovitih utrinkov iz delavnic.

”Na delavnicah sem prejela vsa potrebna znanja in vse napotke, s kremami in emulzijami sem izredno zadovoljna, redno jih uporabljam in zelo blagodejno vplivajo na mojo kožo...”

"Dišeča eterična olja in negovalna rastlinska masla so me popeljala v svet neverjetnih dišav. Najboljši del delavnice so bili seveda končni izdelki, ki smo jih udeleženke prejele v domačo uporabo...."

"Pri Maji sem se spoznala z eteričnimi olji, njene delavnice so vedno kot mavrica, polne barv in zanimivih tem. V manjši skupini je ustvarjanje sproščeno in praktično, Maja z navdušenjem deli nasvete in z veseljem odgovarja na različna vprašanja..."

Delavnice naravnih krem in emulzij sem se udeležila, ker me je zanimalo izdelovanje lastne naravne kozmetike. Na delavnicah sem prejela vsa potrebna znanja in vse napotke, s kremami in emulzijami sem izredno zadovoljna, redno jih uporabljam in zelo blagodejno vplivajo na mojo kožo. Delavnice so dovolj izčrpne in poglobljene, zagotovo se bom udeležila še kakšne napredne delavnice o emulzijah. Sedaj redno izdelujem svojo naravno kozmetiko in z veseljem obdarim tudi moje najbližnje.

Barbara Pesjak

Majine dišeče delavnice so me izjemno navdušile nad izdelavo domače naravne kozmetike. Uživala sem v njeni preprosti in strokovni razlagi, ki me je seznanila z osnovami izdelave naravne kozmetike. Dišeča eterična olja in negovalna rastlinska masla so me popeljala v svet neverjetnih dišav. Najboljši del delavnice so bili seveda končni izdelki, ki smo jih udeleženke prejele v domačo uporabo. Doma izdelana naravna kozmetika je od zdaj naprej stalnica na polički mojih kozmetičnih izdelkov in ne zamenjam je za nič na svetu, saj so njeni učinki neverjetni!

Marina Sever

Naravna kozmetika me spremlja že od malih nog, vendar sem z izdelavo naravne kozmetike začela, ko sem pridobila prvo znanje na delavnicah naravne kozmetike. Pri Maji sem se spoznala z eteričnimi olji, njene delavnice so vedno kot mavrica, polne barv in zanimivih tem. V manjši skupini je ustvarjanje sproščeno in praktično, Maja z navdušenjem deli nasvete in z veseljem odgovarja na različna vprašanja. Izpiljeni recepti postanejo zelo dobra osnova za izdelavo domače kozmetike iz preprostih sestavin. Maja svoje delo podpira z bogatim znanjem in lastnimi izkušnjami. Z veseljem priporočam delavnice, ki skrbijo, da je moja koža vedno zdrava in negovana z vsem, kar v določenem letnem času najbolj potrebuje.  

Nika Pucihar, fizioterapevtka in svetovalka tradicionalne kitajske medicine